כל הפרויקטים

מקום שלישי בתחרות הלוגו של עמותת יתד

עידן בר משיח תלמידת צל"ש גרפיקה בבית ספרנו נבחרה למקום השלישי מתוך מאות סקיצות שנשלחו לועדת השופטים של עמותת יתד, לקידום צעירים וצעירות במצבי סיכון ומאפשרת להם לממש את הפוטנציאל האישי שלהם ולתרום לקהילה.
ההסבר של עידן על הלוגו שעיצבה:שילוב צבעים בלוגו המטרה הרמוניה ואמפטיה
ברקע נמצא המשולש. צורה חזקה ויציבה. המשולש קיבל צבע של שמים אשר משתלב עם השמש הזורחת בצבע כתמתם.
בתחתית נמצא המלבן בצבע חם שנועד לשדר קרקע וביטחון.
על ראש הד' יושב צעיר הנשען לאחור ומסתכל קדימה אל העתיד בציפייה. הצעיר נשען על היתד מילולית ומטאפורית באותה צורה שהצעירים בפרוייקט יקבלו את התמיכה שהם זקוקים לה.

• דמוקרטון יום השיא

תלמידי מגמת המחשבים מכיתה י' לקחו חלק פעיל ביום השיא בבית הספר שחקים בנהריה. השתתפו תלמידים מהאזור מן המגזר היהודי והערבי. לאחר ספיד דייטינג קצר. חולקו לקבוצות ובאמצעות תוכנת minecraft יצרו התלמידים מדינה אוטופית

• פורים בבית מרים

המסורת של בנות צל"ש נמשכת. לקראת חג הפורים הצטרפו הבנות שוב לסדנא בבית מרים

• בית הספר בשביל ישראל

בית הספר עושה את שביל ישראל תוך כדי למידת ערכים חינוכיים שכדאי שכל אחד יכיל. בואו ללמוד איתנו על ערכים אלו ואולי גם לתרום משלכם!

• סיור מקצועי בסדנת חיל החימוש

תלמידי בית הספר במגמת אוטוטרוניקה יצאו לסיור מקצועי בסדנת גורן של חיל החימוש. סדנת רכב ונגמ"ש : תפקיד הוא מתן אחזקה יזומה ומזדמנת של היחידות במרחב פיקוד הצפון בתחום הרכב / נגמ"ש / מלגזות / צהר"מ / יעוד בדגש על דרג ב' , ברגיעה ובחירום.

• חידושים טכנולוגים

לכבוד יום הנגישות, השתתפו תלמידנו בפעילות בה הוצגו חידושים טכנולוגיים בתחום העיוורון. בפעילות הוצגו והומחשו חידושים ופיתוחים שונים שנועדו לצמצם את פער המגבלה ולהקל על בעלי לקויות ראייה שונות להשיג עצמאות בעוד ועוד תחומים. בין השאר, שימוש במסכי טאץ' וסמארטפונים, שעד לא מכבר היו " מחוץ לתחום" עבור אלו שרואים קצת פחות טוב וצריכים להיעזר בחושים האחרים על מנת לחייג מספר, למשל.

• ספורט אתגרי

תלמידנו התנסו ביום ספורט אתגרי שכלל הפעלות בתחומים שונים טיפוס על סולמות וחבלים, יריה בחץ וקשת, קליעה למטרה ועוד.

• סדנא ירוקה - להמציא את הגלגל

בנות צל"ש השתתפו בסדנת יצירה : הכנת שרפצמיגים, כלומר שרפרפים מצמיגים, עם צבעים ובדים שונים. בסדנא נוצלו צמיגים ישנים, נצבעו בצבעים שונים נעשה שימוש בבדים ססגוניים עם דוגמאות שונות כל אחת לפי טעמה האישי.

• יריד בתי הספר

יריד בתי הספר של התמ"ת התקיים בגני התערוכה בתאריך ה- 30.3.2017. מטרת היריד הייתה חשיפת בני נוער העולים לכיתות ט'-י' לחינוך הטכנולוגי. הציגו בו בתי ספר מקצועיים מכל הארץ. בית ספרנו הציג את מגמותיו: 1. תחזוקת מחשבים מכשירי סלולר ורשתות תקשורת 2. קרור ומיזוג אוויר וחשמל מעשי 3. אוטוטרוניקה 4. כיתת צל"ש גרפיקה – קדם צבאי. בית ספרנו הציג בתערוכה פוסטרים, עבודות ומודלים המייצגים את מגמות בית הספר.